Израел прилага антитерористични мерки в борбата срещу коронавируса, съобщават световни агенции.

Премиерът Бенямин Нетаняху планира използване на антитерористична технология за проследяване за минимизиране на риска от разпространение на коронавируса.

МВнР съветва да не пътуваме до Израел

МВнР съветва да не пътуваме до Израел

Заради задължителната 14-дневна карантина на влизащите в страната

Правителството ще прибегне до кибертехнологии за наблюдение на хора, които са били в контакт с преносители на вируса, което трябва да се одобри от кабинета, обяви премиерът на пресконференция в Йерусалим.

Ние скоро ще започнем да използваме технология...дигитални средства, които прилагаме в борбата срещу тероризма, обясни той. Нетаняху е поискал от правосъдното министерство одобрение, защото подобни мерки може да са в нарушение на личните права на пациентите.

Междувременно стана ясно, че съдебният процес за корупция срещу Бенямин Нетаняху ще бъде отложен с два месеца.

Израел налага 14-дневна карантина на пристигащите в страната

Израел налага 14-дневна карантина на пристигащите в страната

Заради новия вирус

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 156 000 случая и над 5800 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".