Високопоставен представител на Израел заяви пред репортери, че "Израел е получил почти всичко, което е поискал" по време на срещата на премиера Бенямин Нетаняху с държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Бразилия, пише "Таймс ъф Израел".

"Премиерът напусна срещата с чувство, че Израел е оказал влияние върху някои сфери (от американската политика) и че Израел и САЩ работят по различни идеи относно Сирия, които ще помогнат на Израел", подчерта източникът.

Нетаняху е съобщил преди срещата, че е поискал от Тръмп да изтегли американските войници от Сирия постепенно, а не наведнъж.

Източникът отбеляза, че "Израел е отправил 8 молби и на 7 е отговорено" от Помпео.

Все още не е разрешен въпросът за продажбата на остарели американски изтребители Ф-16 от Израел на Хърватия. Администрацията на Тръмп обяви, че е бясна от договореностите между Израел и Хърватия, след като еврейската държава е прибавила израелски електронни системи към самолетите, за да убеди Хърватия да ги закупи. Вашингтон твърди, че самолетите са американски и не трябва да се продават на трета страна без одобрението на САЩ.

САЩ блокираха сделка между Израел и Хърватия за продажба на изтребители Ф-16

САЩ блокираха сделка между Израел и Хърватия за продажба на изтребители Ф-16

Администрацията на Доналд Тръмп обяви, че е ядосана на Израел