Израел може да започне да преодолява кризата с COVID-19, след като напълно ваксинира една трета от населението си, предаде "Ройтерс".

Въпреки третата национална блокировка, случаите и смъртните случаи нараснаха сред частта от населението, която все още не е ваксинирана. Длъжностните лица обвиняват това в силно комуникативни чужди варианти на коронавируса.

Запитан кога сега очаква обрат, заместник-министърът на здравеопазването Йоав Киш каза: "Нашата цел е да постигнем 5,5 милиона (напълно ваксинирани граждани) и смятам, че в момента, в който преминем 3 до 3,5 милиона вече ще видите промяна. "

Това обаче щяло да се случи с няколко седмици закъснение.

Как Израел ваксинира 15% от населението за две седмици?

Как Израел ваксинира 15% от населението за две седмици?

Еврейската държава поставя по 150 000 ваксини на денонощие

Към събота 1,7 милиона израелци са получили втората доза от ваксината Pfizer Inc. повече от седмица преди това, постигайки максимална защита от 95%, съобщи министерството на здравеопазването.

Други около 1,3 милиона или са получили една доза и са чакали втората, или са получили втората доза през последната седмица и така все още не са определени като напълно ваксинирани.

Израел първи в света по светкавично ваксиниране срещу COVID-19

Израел първи в света по светкавично ваксиниране срещу COVID-19

Падат се по 11,55 ваксинирани на 100 души

Нетаняху иска да удължи блокадата, която трябва да изтече в неделя вечерта, но се сблъсква с опозиция от своя коалиционен партньор и политически съперник, министърът на отбраната Бени Ганц.

Програмата за имунизация на Израел не обхваща приблизително 5,2 милиона палестинци в Западния бряг и ивицата Газа, където местните власти организират отделно програмата си за ваксинация.

Израел вече с близо 1 млн. ваксинирани срещу COVID-19

Израел вече с близо 1 млн. ваксинирани срещу COVID-19

Израел ваксинира населението си със скорост, несравнима никъде другаде по света