Броят на цивилните жертви при въздушни удари, за които се смята, че са били извършени от руски военни самолети в жилищен район в северозападната част на Сирия, се повиши до 44 души.

Това обявиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитирани от "Франс прес". Седалището на центъра е във Великобритания и той разчита за информациите си на мрежа от източници на територията на Сирия.

"Военни самолети, които вероятно са руски, удариха село Зардана в Идлиб през нощта и предизвиката най-големия брой жертви при единична атака в региона, включително 11 жени и 6 деца", уточни Рами Абдулрахман, който е директор на центъра. 

Броят на жертвите се очаква да се увеличи, тъй като около 60 от ранените са в критично състояние. Спасителите все още претърсват развалините за оцелели. 

Първоначално се съобщаваше, че жертвите са по-малко, но се оказаха повече, след като са били извадени от развалините още загинали, а други са починали по-късно от раните си след въздушните удари късно в четвъртък в района на село Зардана в северозападната провинция Идлиб, която е контролирана от сирийските бунтовници, които се сражават срещу силите на президента Башар Асад.

Идлиб остава най-големият населен район в Сирия, контролиран от бунтовниците. През последните години десетки хиляди бойци и цивилни избягаха там от части от страната, които армията отвоюва обратно с помощта на Русия и Иран.