Тази вечер президентът на САЩ Доналд Тръмп ще изнесе първата си реч пред Конгреса, на която ще разкрие дневния ред през следващата една година, съобщава ДПА.

Тръмп оцени работата си на 5+

Тръмп оцени работата си на 5+

Резултатите от първите пет седмици на управлението си

Обръщението пред членовете на Камарата на представителите и на Сената ще започне в 21 часа Източноамериканско време (04,00 часа българско време) в долната камара. Речта му няма общо с ежегодното обръщение на държавните глави на САЩ за "Състоянието на съюза". През първата година от управлението президентът на САЩ не говори за "Състоянието на съюза".

Тръмп заделя допълнителни $30 млрд. за военни нужди от вече обявените 54 млрд.

Тръмп заделя допълнителни $30 млрд. за военни нужди от вече обявените 54 млрд.

"Ние ще модернизираме нашата армия много сериозно"

Тръмп остро беше разкритикуван след встъпителната си реч на 20 януари, която според мнозина обрисува черно бъдещ за САЩ, но говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че днес държавният глава ще "обяви оптимистична визия за страната, пресичайки традиционните линии на партиите, расата и социално-икономическия статут".

Тръмп обвини Обама, че организира протестите и изтичането на инфо срещу него

Тръмп обвини Обама, че организира протестите и изтичането на инфо срещу него

"Никога не знаеш какво точно се случва зад кулисите"

Американският лидер ще засегни много познати теми, които вече е коментирал, включително миграцията, реформа в данъчната и бюрократична система, отмяна на здравната реформа на Барак Обама, националната сигурност, детската грижа, образованието, инфраструктурата и други.

Вчера Белият дом очерта бюджета за следващата фискална година, призовавайки за увеличаване на парите за отбрана за сметка на други програми, но не се конкретизира как ще бъдат спестени пари.

Малко е вероятно да обяви нова стратегия за борба с ДАЕШ ("Ислямска държава"). Вчера Пентагонът предложи преглед на стратегията на САЩ по време на заседание на Съвета за национална сигурност при Белия дом, но Тръмп трябва да я разгледа преди да предприеме действия.