Губернаторът на Калифорния нареди да се затворят всички барове в щата и всички ресторанти, кина и музеи да прекратят услугите в закрити пространства. Заповедта е в отговор нов скок на заразените с коронавирус, пише "Гардиън".

В допълнение 30-те окръга, които са под специално наблюдение, трябва също да затворят религиозните храмове, фитнесите, фризьорските салони и търговските центрове.

61% от демократите и 24% от републиканците в САЩ винаги с маски

61% от демократите и 24% от републиканците в САЩ винаги с маски

Девет от 10 запитани казват, че са използвали маска през изминалата седмица

Калифорния се бори с ново бързо покачване на случаите. През последната седмица американският щат регистрира средно по 8211 случая на ден в сравнение със средно 7876 случая седмица по-рано. Случаите се увеличиха до 7,4% от 6,1 на сто няколко седмици по-рано.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм предупреди, че коронавирусът няма да изчезне скоро.

Канада и САЩ обсъждат маловажните пътувания през границата

Канада и САЩ обсъждат маловажните пътувания през границата

Забраната бе удължена до 21 юли

Общо в Калифорния са регистрирани повече от 320 000 случая и 7017 починали. За последните 24 часа са починали 23 души.

В САЩ има общо над 3,3 милиона заразени с коронавирус, а повече от 135 000 са починали. Флорида регистрира най-голямо увеличение - 15 299 случая в неделя, което е рекорд за САЩ.

Преди две седмици губернаторът на Калифорния нареди подобно затваряне в 19 окръга. Сега в момента в списъка влизат 30 окръга.

Лос Анджелис и Сан Диего пък обявиха, че учебните занятия ще се провеждат онлайн през есента. Доналд Тръмп отговори, че според него "училищата трябва да бъдат отворени".

"Губим много животи със затваряне на нещата", смята той.

По-рано този месец губернаторите на Аризона и Тексас наредиха да се затворят баровете, нощните клубове, фитнесите, кината и водните паркове.