Сръбският народ и аз победихме. Това е посланието на Радован Караджич след произнесената в Хага присъда, разпространено от един от адвокатите му Марко Сладоевич, информират сръбски медии.

Вчера Апелативната камара на Международния остатъчен механизъм в Хага осъди бившия военен лидер на босненските сърби Радован Караджич на доживотен затвор за геноцид и военни престъпления.

"Сръбският народ и аз победихме. Република Сръбска е създадена и сръбският народ е свободен в държавата си", казал Караджич.

Босненските сърби заподозряха Запада зад доживотната присъда на Караджич

Босненските сърби заподозряха Запада зад доживотната присъда на Караджич

Никой не е държан под отговорност за престъпления срещу сърбите

"Жертвата, която правя, е по-малка от тази на другите. Хиляди млади хора изградиха Република Сръбска с живота си. Много завършиха осакатени ветерани. Най-голямата саможертва бяха тези майки, чиито синове, много често единствени синове, дадоха живота си за свободата на сръбския народ. Това са истинските жертви", обявил той.

Според адвоката, който е разговарял с Караджич половин час след присъдата, отмъщението на трибунала срещу него е безсъдържателно, и като възрастен човек, не може да му се навреди.

Прокурорът на ООН поиска доживотен затвор за Караджич

Прокурорът на ООН поиска доживотен затвор за Караджич

Караджич обжалва наложената срещу него 40-годишна присъда

Никога няма да престана да се боря за истината за нашата борба във войната, която ни беше наложена, изтъкнал още бившият лидер на босненските сърби.