Въпреки че загуби от Доналд Тръмп през 2016 г., Хилъри Клинтън е убедена, че би могла да го победи през 2020 г., и  би се справила по-добре с овладяването на пандемията от Covid-19, предаде РТ.

Това заяви тя в социалните мрежи, след като бе запитана по въпроса.

Стотици от администрацията на републиканеца Буш подкрепят демократа Байдън срещу Тръмп

Стотици от администрацията на републиканеца Буш подкрепят демократа Байдън срещу Тръмп

Защото Тръмп е "опасен" и избират "страната над партията", Тръмп изрази презрение

Преди това, хората го познаваха от риалити телевизията. Бизнесмен, милиардер, койтосе возеше в големия си самолет и всичко това, каза тя. Кааха си: "Дайте шанс на човека. Нека да видим какво може да направи." И сега всеки според мен знае какви са последствията от това.", каза тя.

Клинтън също така обсъди теорията, че Тръмп може да откаже да напусне Белия дом, дори ако той загуби от демократа през ноември.

"Мисля, че зависи от това колко голяма е загубата и затова правят всичко възможно, за да не позволят на хората да гласуват - знаете, те искат да спрат гласуването по пощата, искат да свият броя на местата, където хората всъщност могат да гласуват лично - защото знаят, ако имаме голяма избирателна активност, те губят ", каза тя.

Байдън дръпна с 12 % пред Тръмп

Байдън дръпна с 12 % пред Тръмп

Проучване преди началото на кампанията

Както е характерно за почти всички твърдения на Клинтън обаче, тя бе посрещната и с подигравки в социалните медии, като мнозина ѝ напомниха за многото много скандали, включително този с имейлите и импийчмънт на съпруга ѝ Бил Клинтън, докато е президент.