Специалният пратеник на президента на САЩ за климата Джон Кери ще посети официално Швейцария, Италия и Франция от 29 септември до 6 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на Държавния департамент.

В поредица от срещи Кери ще обсъди с колегите си мерки за преодоляване на климатичната криза преди 26 -та конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменение на климата (COP26), отбелязва АП.

На 29 септември в Женева Кери ще се срещне с бизнесмени, за да говори за ролята на частния сектор в разработването на чисти технологии и в преодоляването на климатичната криза. Предварителна среща на COP26 ще се проведе в Милано от 30 септември до 2 октомври, като Кери ще присъства.

От 3 до 6 октомври в Париж той ще посети Елисейския дворец, където ще бъде домакин на среща, посветена на мобилизирането на глобалните финансови потоци за решаване на проблемите с изменението на климата. Кери ще участва и в конференцията "Споделени ценности: Изграждане на зелено и приобщаващо бъдеще".

26-тата конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменение на климата (COP-26) ще се проведе в Глазгоу от 31 октомври до 12 ноември.