Започна ранното гласуване за президентските избори на 3 ноември в ключовия американски щат Флорида. Рекордни 28 милиона американци са гласували до момента близо две седмици преди края на кампанията, информира "Ройтерс".

Съюзът между ЕС и САЩ е на "животоподдържащи системи" след 4-те години на Тръмп

Съюзът между ЕС и САЩ е на "животоподдържащи системи" след 4-те години на Тръмп

"Тръмп определено разклати нещата"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е с все по-малко време да промени динамиката в битка, в която социологическите проучвания показват, че изостава от Джо Байдън, днес ще посети Аризона, след като вчера проведе предизборен митинг в Невада и призова поддръжниците си да гласуват.

Демократите водят в ранното гласуване.

Байдън, който проведе събитие в друг ключов щат, Северна Каролина, в неделя, ще прекара деня в Делауеър, докато кандидатът за вицепрезидент Камала Харис ще пътува до Флорида да насърчи хората да гласуват.

Губернаторът на Мичиган обвини Тръмп в подстрекаване на екстремизма

Губернаторът на Мичиган обвини Тръмп в подстрекаване на екстремизма

Напрежение в предизборната кампания

Флорида се разглежда като щат, който задължително трябва да бъде спечелен от Тръмп, ако иска да запази шансовете си за преизбиране. Флорида е на трета позиция с Ню Йорк с по 29 електорални гласа в Избирателната колегия, като пред тях са само Калифорния и Тексас. Минимум 270 гласа са необходими в Избирателната колегия за победа на президентските избори.

Проучване на Reuters/Ipsos от 7-14 октомври показва, че Байдън е подкрепян от 49% от избирателите във Флорида, а Тръмп - от 47%, като статистическата грешка е в рамките на 4%.

И двете кампании сериозно наливат пари за реклама във Флорида.

Байдън: Тръмп е опасен за живота на американците

Байдън: Тръмп е опасен за живота на американците

Президентът на САЩ продължавал с митингите

Камала Харис, която трябваше да спре кампанията си заради няколко случая на коронавирус в щаба, ще я поднови с митинги в Орландо и Джаксънвил.

27,9 милиона американци вече са гласували по пощата или лично, според Elections Project на Университета на Флорида. До момента са гласували 20% от всички, които са участвали на изборите през 2016 г., когато бяха пуснати повече от 136 милиона бюлетини.

Тръмп: Мога да спечеля Нобел през 2021 година

Тръмп: Мога да спечеля Нобел през 2021 година

За преговорите между Израел и Обединените арабски емирства

Демократите представляват 55% от 10,9 милиона бюлетини в щатите в сравнение с 24% за републиканците.

Байдън и Тръмп ще участват на последния дебат в четвъртък в Нашвил, Тенеси.