Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е бил домакин на военна среща за обсъждане на новите политики за укрепване на ядрените възможности на страната, съобщи държавната медия KCNA в неделя.

"Посочени на срещата бяха нови политики за по-нататъшно повишаване на ядрената отбрана на войната на страната и поставяне на стратегическите въоръжени сили на операция на висок сигнал", заяви KCNA.

Това е първото потвърждаване на дейностите на Ким като лидер, след като бе сниман на церемония през май през май на откриване на завод.

Русия: КНДР спира разговорите със САЩ, чака края на президентските им избори

Русия: КНДР спира разговорите със САЩ, чака края на президентските им избори

Русия е недоволна от спирането на преговорите, което може да увеличи напрежението

Дългото му отсъствие от публични изяви породи много спекулации за здравословното му състояние.

Те обаче бяха разсеяни от самия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Северна Корея спира разговорите със САЩ, докато не станат ясни резултатите от президентските избори в САЩ през ноември. Това заяви руският посланик в Пхенян.

Президентът Доналд Тръмп се срещна три пъти с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун на исторически срещи и изрази възхищение от него, въпреки че надеждата за постигане на всеобхватно споразумение е избледняла.

Ким също така по-рано поздрави китайския президент Си Дзинпин за "успеха" на Пекин в борбата с коронавируса, съобщава KCNA. Лидерът на Северна Корея пояснил, че е радостен от успеха на Китай, а също така е изпратил поздрави на всеки член на Китайската комунистическа партия.

КНДР затвори границите си в опит да се предпази от коронавируса. Пхенян твърди, че в страната няма заразени с коронавирус.

КНДР: Южна Корея винаги ще си остане враг

КНДР: Южна Корея винаги ще си остане враг

Сега всичко се връща към началната точка от преди срещата Север-Юг през 2018 г.

Южна Корея винаги ще си остане враг, обяви Пхенян по повод на военни учения.