Тази година Нидерландия отчита най-високата смъртност от Втората световна война заради епидемията от коронавирус, сочат данните на Националната статистическа служба (CBS) на страната, предаде "Ройтерс".

До миналата седмица 162 000 починали са регистрирани в държавата с население от 17 милиона души през тази година, което е с 13 000 повече от очакваното в обикновена година, подчертават от CBS.

Нидерландия забрани полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

Нидерландия забрани полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

Засега забраната трябва да продължи до 1 януари

"Подобно увеличение на броя на починалите не е регистрирано от Втората световна война", отбелязват от националната статистика.

Около 9000 души повече са починали от нормалното по време на първата вълна на коронавируса между началото на март и началото на май. От началото на втората вълна в средата на септември са починали 6000 души повече от нормална година.

Броят на починалите е по-малък от нормалното в повечето други седмици, се посочва в статистиката.

Нидерландия обяви пълна карантина

Нидерландия обяви пълна карантина

Затварят всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост...

От началото на епидемията в държавата са потвърдени 770 400 заразени с коронавруса, а над 11 000 са починали от вируса. Реалният брой на заразените и починалите вероятно е много по-голям, тъй като в началото на здравната криза имаше недостиг на тестове и капацитет за обработването им в лабораториите.