Кремъл съобщи, че беларуският президент Александър Лукашенко ще проведе разговори с руския си колега Владимир Путин в понеделник на фона на масови протести в Беларус, информира АФП.

Посланикът на Русия в Минск подари на Лукашенко карта с Беларус в състава на Руската империя

Посланикът на Русия в Минск подари на Лукашенко карта с Беларус в състава на Руската империя

По случай рождения му ден...

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че мястото на "работната визита" в Русия предстои да бъде потвърдено и че не се планира лидерите да дадат пресконференция след разговорите или да подписват документи.

В съобщение от Кремъл обявиха, че двамата лидери ще обсъдят планове за допълнителна интеграция на страните им. Отбелязва се, че Путин и Лукашенко ще се срещнат в черноморския курорт Сочи за обсъждане на плановете за интеграция, както и ключови търговски и енергийни проекти.

"Ключови въпроси за допълнително развитие на руско-беларуското стратегическо партньорство и съюз са планирани за обсъждане", подчертават от Кремъл.

Това е първото посещение на Лукашенко в Русия от началото на протестите в Беларус.

Кремъл съобщи преди дни, че руският лидер Владимир Путин ще разговаря с Александър Лукашенко в Москва. Те ще обсъдят енергийното сътрудничество между двете страни и регионалните конфликти в Европа.

Лукашенко поиска тежки наказания за организаторите на протестите

Лукашенко поиска тежки наказания за организаторите на протестите

Вие трябва не само да дадете юридическа оценка на действията на организаторите

Посланикът на Русия в Беларус Дмитрий Мезенцев подари на беларуския лидер Александър Лукашенко по случай рождения му ден книга с карти на беларуските губернии като част от Руската империя.

На 9 август Лукашенко спечели шести мандат. Спорните избори предизвикаха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното управление на Лукашенко.