Германските лекари от интензивните отделения призоваха за строга двуседмична карантина за избягване претоварване на болниците, докато страната се бори с трета вълна на коронавируса, информира ДПА.

За да се избегне претоварване на интензивните отделяния, необходима е комбинация от строга блокада, ваксинация и тестване, каза ръководителят на Германската интердисциплинарна асоциация за интензивна грижа и спешна медицина Кристиан Карагиадинис пред всекидневника "Рейнишен пост".

Германия готова да използва "Спутник V" след одобрение на ЕМА

Германия готова да използва "Спутник V" след одобрение на ЕМА

Този месец ЕМА започна преглед на руската ваксина

Той призова политиците незабавно да прекратят всяко планирано отваряне заради бързото покачване на новите случаи на коронавирус.

"Призовавам политиците да не изоставят болничния персонал", отправи той апел.

Институт "Роберт Кох" съобщи за най-висок ръст на заразените за седемдневен период на 100 000 души от средата на януари - 124,9. Ден по-рано имаше по 119,1 случая на 100 000.

Германия налага контрол за коронавирус на френската граница

Германия налага контрол за коронавирус на френската граница

Увеличава случайните проверки и изисква отрицателен тест

Объркване около стратегията за налагане на ограничения предизвика разногласия между премиерите на 16-те германски провинции, като някои отказват да приложат план за връщане към строга карантина в райони, където случаите на инфекции остават на относително ниско ниво.

Социологическо проучване показва, че повече хора подкрепят затягане на мерките пред разхлабване. Анкетата на ZDF разкрива, че 36 на сто искат по-строги ограничителни мерки, а 31 на сто искат да се поддържат настоящите. Само 1/4 от анкетираните желаят разхлабване.