Великобритания и Европейският съюз се съгласиха да работят с "голяма енергия" за договаряне на бъдещо партньорство до края на 2020 г., обяви "Даунинг стрийт" 10, пише "Гардиън".

Борис Джонсън цитира Рейгън: Все още нищо не сте видели

Борис Джонсън цитира Рейгън: Все още нищо не сте видели

"Скай нюз" излъчи кадри от изказването на Джонсън по време на първата среща на кабинета

Говорителят на правителството съобщи, че тази сутрин премиерът Борис Джонсън е провел телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Председателят поздрави премиера за успеха на изборите и те се съгласиха да работят заедно с голяма енергия за договаряне на бъдещо партньорство до декември 2020 г.", разкри представителят.

Запитан дали Фон дер Лайен е изразила някакво съмнение дали е възможно да се сключи търговско споразумение между Обединеното кралство и ЕС до края на годината, говорителят отговори, че двете страни са се съгласили в Политическата декларация, че трябва да постигнат споразумение за бъдещето партньорство до края на следващата година.

Борис Джонсън забранява удължаване на преходния период след Брекзит

Борис Джонсън забранява удължаване на преходния период след Брекзит

Днес новите британски депутати ще положат клетва в Уестминстър

Фон дер Лайен написа в "Туитър", че е провела телефонен разговор с Борис Джонсън, но не отбелязва нищо за преговорите за споразумение за свободна търговия.

Говорителят на британския премиер съобщи още, че бизнесът трябва да се подготви за живота извън митническия режим на ЕС и единния пазар "при всички обстоятелства".