Два самолета с руски специалисти пристигнаха във Венецуела, за да осигурят военно-техническа поддръжка. Това съобщи в петък президентът на страната Николас Мадуро.

"Преди няколко дни два самолета кацнаха с персонал, осигуряващ военно-техническа поддръжка. Те са във Венецуела. Тези, които пристигнаха в началото на годината напуснаха, пристигна нов екип", каза той по време на реч, излъчена в "Туитър".

Путин към Мадуро: Подкрепяме преговори между правителството и опозицията

Путин към Мадуро: Подкрепяме преговори между правителството и опозицията

Отбелязва и сътрудничеството на Москва и Каракас във военно-техническата област

В края на март вестникът "Ел Комерсио" съобщи, че самолетите Ан-124 и Ил-62 с руски войски и 35 тона товар пристигат на 23 март на летището в Каракас. Председателят на Конституционното събрание на Венецуела Диосдадо Кабело потвърди пристигането на два самолета от Руската федерация.

Социализмът на Чавес и Мадуро затворил 10 200 компании във Венецуела

Социализмът на Чавес и Мадуро затворил 10 200 компании във Венецуела

В момента в страната действат 2 500 компании

Тогава говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че специалисти от Русия пристигат във Венецуела в стриктно съответствие с конституцията на републиката. Както подчерта Захарова, "присъствието на руски специалисти във Венецуела се регулира от споразумение между правителството на Руската федерация и правителството на Венецуела за военно-техническо сътрудничество, подписано през май 2001 г. и своевременно преминаване на необходимите процедури за ратификация в двете държави".