Американският сенатор Джон Маккейн признал, че САЩ нямат стратегия за противодействие на руските кибератаки, пише "Гардиън".

Според американския политик администрацията на президента Доналд Тръмп не е подготвена да противодейства на опитите на Русия "да повлияе на изборите във Франция и в европейските страни през следващите месеци".

"Нямаме политика и нямаме стратегия" за противодействие на руските кибератаки, заявил сенаторът от Аризона на среща на републиканците във Филаделфия, става ясно от аудиосъобщение, с което се е сдобило "Гардиън".

Той пояснил, че противниците са пред САЩ и че много лесно могат да ударят в киберпространството.

Американският сенатор, който е председател на комисията за отбрана към Сената, заявил още, че "ние знаем, че руснаците се опитаха да повлияят на резултата от изборите ни" и също предупредил, че "не знае" каква е политиката на Тръмп към Русия.

Тази година ще се проведат важни избори в Холандия, Франция и Германия.

Американският "ястреб" е песимистичен за международните отношения през 2017 година. Според него "светът е много по-опасен от всякога за последните 70 години".

По думите му Тръмп ще бъде тестван от севернокорейците, иранците, китайците и руснаците.

Той казал пред колегите си, че "националният екип за сигурност, събран от Тръмп, е най-силният или най-добрият, който някога е виждал". Той похвалил новия военен министър Джеймс Матис, както и Майк Флин - съветник от по националната сигурност в Белия дом.