Милиардерът Майкъл Блумбърг се квалифицира за предстоящия президентски дебат на Демократическата партия. Така за първи път той ще се изправи до опонентите си, след като до момента избягваше участие на първичните избори и използваше богатството си за мащабна предизборна кампания по телевизията, информира АП.

Тръмп: Блумбърг е загубеняк, който има пари

Тръмп: Блумбърг е загубеняк, който има пари

Блумбърг не можеше да участва на първите дебати на демократите, тъй като той сам финансира кампанията си

Ново социологическо проучване на NPR/PBS NewsHour/Marist показва, че сенатор Бърни Сандърс води сред демократите на национално ниво с подкрепа от 31 на сто. Втори е Блумбърг с 19 на сто.

Бившият кмет на Ню Йорк ще участва на дебата в сряда в Лас Вегас заедно със Сандърс, бившия вицепрезидент Джо Байдън, Елизабет Уорън, Пийт Битиджидж и Ейми Клоубъшар. Милиардерът Том Стейър се надява да се квалифицира.

Наскоро Националният комитет на Демократическата партия промени правилата за квалифициране на кандидат за участие на дебат, отваряйки вратата за Блумбърг.

Сандърс: Блумбърг се опитва да купи изборите

Сандърс: Блумбърг се опитва да купи изборите

Напрежение в Демократическата партия

Преди кандидатите трябваше да получат дарения, за да се квалифицират, но Блумбърг, който притежава 60 милиарда долара, не приема дарения.

Милиардерът похарчи повече от 300 милиона долара за предизборни реклами по телевизията. Докато води кампания в повече от 20 щата, той не отговаря на въпроси на избиратели и произнася стандартни речи, които продължават не повече от 15 минути, като често ги чете.

Майкъл Блумбърг е пълен расист, изригна Тръмп

Майкъл Блумбърг е пълен расист, изригна Тръмп

Аудиозапис с бившия кмет на Ню Йорк привлече вниманието на американския лидер

След като спечели първичните избори в американския щат Ню Хемпшър, сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс убедително води преди изборите в Невада в събота.