Президентът на САЩ Доналд Тръмп "трябва да получи 360 г." затвор за данъчни злоупотреби. Това обяви бившият адвокат на държавния глава Майкъл Коен, който коментира в интервю за MSNBC публикуваната от вестник "Ню Йорк таймс" информация за плащаните от Тръмп данъци.

Майкъл Коен: Тръмп спечели изборите с помощта на Русия

Майкъл Коен: Тръмп спечели изборите с помощта на Русия

Нови разкрития около Белия дом

"Исках да го кажа през 2016 г. и 2017 г., докато той плати 750 долара, аз платих прекалените 3 милиона долара данъци на Федералната данъчна служба, и това може да се провери. Ако аз влязох в затвора за 36 месеца за укриване на данъци, което вероятно трябва да е било данъчен пропуск, Доналд Тръмп трябва да влезе за 360 години въз основа на цифрите", смята Коен.

Наскоро Коен публикува книгата "Нелоялен", мемоари за времето като адвокат на Тръмп.

Майкъл Коен излиза от федерален затвор заради коронавируса

Майкъл Коен излиза от федерален затвор заради коронавируса

Коен излежава присъда във федерален затвор в щата Ню Йорк

Коен бе осъден за лъжесвидетелстване пред Конгреса, за да защити Тръмп за връзките си с Русия и че е плащал на жени, които са имали връзка с американския лидер, което може да е в нарушение на финансовите закони по време на предизборна кампания. Той също бе осъден, че е излъгал финансова институция и за данъчни измами. В момента излежава тригодишна присъда в дома си в Ню Йорк заради коронавируса.