Прощално послание като първа дама на САЩ публикува в "Туитър" Мелания Тръмп. Тя описа четирите си години в Белия дом като незабравими.

В почти седемминутно видео тя отдаде почит на служителите на първа линия и призовава американците да не изоставят ценностите си.

Мелания Тръмп обмисля мемоари

Мелания Тръмп обмисля мемоари

Първата дама иска да разкаже за живота си в Белия дом

Винаги помнете, че насилието никога не е отговорът и никога няма да бъде оправдано, каза още тя, въпреки че тя не спомена директно щурма на Капитолия от 6 януари, който доведе до импийчмънта на президента Доналд Тръмп.

Припомняме, че по-рано тя вече осъди насилието и бунтовете във Вашингтон, но и критикува "подвеждащите обвинения" срещу нея. Тя също така настоя, че всички американци трябва да имат свобода на изразяване, след като профилите на съпруга й в Twitter и Facebook бяха блокирани след протестите.

Мелания говори и за кампанията си "Бъди най-добър", призовавайки хората да "бъдат посланик на" Бъди най-добър ".

"При всички обстоятелства моля всеки американец да бъде посланик на Be Best. Да се ​​съсредоточим върху това, което ни обединява. Да се ​​издигнем над това, което ни разделя. Да избираме винаги любовта пред омразата, мира пред насилието и другите пред себе си.", каза още тя. 

Първата дама обаче ще напусне с рекордно нисък рейтинг на популярност, както показва скорошно проучване на общественото мнение.

Според резултатите от него, 47 процента от анкетираните оценяват представянето ѝ като Първа дама като отрицателно. За 62 процента, същото е представянето на съпруга ѝ.

Мелания Тръмп осъжда насилието в Капитолия и тези, които я обвиняват

Мелания Тръмп осъжда насилието в Капитолия и тези, които я обвиняват

Тя настоява всички американци да имат свобода на изразяване, след блокирането на Доналд Тръмп в Twitter и Facebook

През ноември се появиха слухове, че Мелания обмисля издаването на книга за времето си в Белия дом.

Също тогава беше съобщено, че Мелания е била сред приближените на държавния глава, които са го посъветвали да се примири с победата на новоизбрания президент Джо Байдън.