Първата дама на САЩ Мелания Тръмп излезе с изявление в понеделник, в което осъжда насилието и бунтовете през миналата седмица във Вашингтон, но и критикува "подвеждащите обвинения" срещу нея, съобщава АП.

"Разочарована съм и обезсърчена от случилото се миналата седмица. Смятам за срамно, че около тези трагични събития се появиха груби клюки, необосновани лични нападки и фалшиви заблуждаващи обвинения срещу мен - от хора, които се стремят да бъдат важни в дневния ред", заяви съпругата на президента Доналд Тръмп.

Тръмпистката социална мрежа Parler е офлайн

Тръмпистката социална мрежа Parler е офлайн

"Те НЯМА да спечелят! Ние сме последната надежда на света..."

"Напълно осъждам насилието в Капитолия. Насилието никога не е приемливо", добави тя.

Мелания Тръмп също така призова всички хора да "спрат насилието", но също така и "да разгледат нещата от всякакви перспективи".

Тя също така настоя, че всички американци трябва да имат свобода на изразяване, след като профилите на съпруга й в Twitter и Facebook бяха блокирани след протестите.

"Този път става въпрос само за изцеление на нашата страна и нейните граждани. Не трябва да се използва за лична изгода. Нашата нация трябва да се лекува по граждански начин".

Тя също така призова хората да не съдят други хора по цвета на кожата им или "да използват различни политически идеологии като основа за агресия и порочност". Тя не коментира съпруга си или ролята му да насърчи поддръжниците си за марш в Капитолия.

За Меркел е "проблематично" изгонването на Тръмп от "Туитър"

За Меркел е "проблематично" изгонването на Тръмп от "Туитър"

Свободата на мнението било фундаментално право от "елементарна значимост"