Метадон и 19 наркотични вещества- повечето, от които болкоуспокояващи, са открити в дома на Майкъл Джексън.

Веществата са намерени след извършена полицейска проверка в къщата на певеца в Лос Анджелис, която бе разпоредена веднага след смъртта му.

Източник от полицията е заявил пред медиите, че къщата на Джаксън прилича повече на склад за наркотици, отколкото на нормален дом. Сред откритите вещества са оксиконтин и фентантил - обезболяващи, които се употребяват предимно от раково болните.

На опаковката на повечето от веществата е фигурирало името на Майкъл Джексън. На някои обаче са присъствали други имена, измежду това на един от личните охранители на певеца, което означава, че изпълнителят е ползвал хора от близкия си кръг, за да се сдобие с медикаментите.

В момента полицията разследва кои лица са помогнали за наличието на „смъртоносния коктейл" в къщата на певеца. Срещу тях може да бъдат заведени дела за непредумишлено убийство, е посочил още източникът. Предстои разпит и на всички медицински лица, които са контактували с Джексън, за да се изясни кои какви лекарства е предписвал.

Източникът описва намерените вещества като изкючително силни болкоуспокояващи от най-различни видове. Няма никакво разумно оправдание те да бъдат там, допълва той пред британския „Sun". Употребата дори само на едно от тези лекарства, заедно с метадон може да е фатална.

А в тази къща имаше повече от 10 - това не е за вярване, цитира още от думите на източника изданието.