Камарата на лордовете прокара поправка, която призовава правителството да договори участие на Великобритания в митнически съюз с ЕС, информира "Ройтерс".

Осведомителната агенция коментира, че това е потенциално ново главоболие за премиера Тереза Мей във връзка с плановете й за Брекзит.

ЕС: Все още няма решение за Брекзит

ЕС: Все още няма решение за Брекзит

Въпросът за предпазния механизъм за Северна Ирландия все още не е разрешен

Горната камара на британския парламент подкрепи многопартийна поправка в законопроект за търговията, която призовава правителството да предприеме всички необходими мерки, за да се позволи на Обединеното кралство да участва в нов митнически съюз на ЕС след Брекзит.

Мей изключва подобен съюз, тъй като евроскпетичните депутати в Консервативната партия категорично ще се противопоставят, въпреки че идеята се подкрепя от някои проевропейски консерватори и Лейбъристката партия.

Отношенията между САЩ и Великобритания щели да просперират след Брекзит

Отношенията между САЩ и Великобритания щели да просперират след Брекзит

Независимо по какъв начин ще се реализира Брекзит

Законопроектът за търговията, който е с фокус включване (транспониране) на търговските споразумения с ЕС в двустранни сделки с Великобритания, трябва да бъде прокаран преди Брекзит на 29 март.

Поправката може да бъде отхвърлена от Камарата на общините, но означава, че сега депутатите могат да гласуват по въпроса и да се увеличат надеждите на тези, които искат Великобритания да запази тясно сътрудничество с ЕС.

Лондон налага мита на ЕС в случай на Брекзит без сделка

Лондон налага мита на ЕС в случай на Брекзит без сделка

Това ще бъде съобщено само ако напуснем без споразумение на 29 март