Британският премиер Тереза Мей отговори на писмото на лидера на лейбъристите Джереми Корбин относно Брекзит, предаде BBC.

Премиерът не отхвърля категорично нито едно от петте искания. Със задоволство тя отбелязва съгласието им, че не искат Бекзит без сделка.

Тя оспорва искането за оставането на Лондон в митническия съюз, но приветства повече разговори с лейбъристите.

В отговора си Мей повдига въпроса за ирландската граница и как да не се стигне до връщането на твърда такава.

Припомняме, че Корбин изпрати писмо на премиера с исканията на опозицията за Брекзит. Корбин ще одобри плана на правителството за Брекзит, ако бъдат изпълнени исканията на Лейбъристката партия. 

Корбин отново настоява за постоянно британско членство в митническия съюз на ЕС, което Мей многократно отхвърли.

Вчера стана ясно, че Мей ще предложи още един дебат за Брекзит тази седмица, за членовете на парламента. Тя ще им даде възможност да изразят мнението си преди очаквания Брекзит.

Този месец може да бъде отложено гласуването на обсъждания вариант за Брекзит.

Корбин изпрати писмо на Мей с исканията на лейбъристите за Брекзит

Корбин изпрати писмо на Мей с исканията на лейбъристите за Брекзит

Иска придържане към правилата на митническия съюз

Секретарят на общините Джеймс Брокеншир заяви, че вместо това може да има повече необвързващи гласове по алтернативите на Brexit.

Премиерът на Великобритания трябва да постигне споразумение с ЕС, прието от депутатите до 29 март, за да се избегне безразборна Brexit.

Запознати твърдят, че Мей е готова да предложи на парламента нов вот за Брекзит, ако нейният план с новите промени не е готов до края на февруари.