Британският премиер Тереза Мей ще предложи още един дебат за Брекзит тази седмица, за членовете на парламента. Тя ще им даде възможност да изразят мнението си преди очаквания Брекзит.

Този месец може да бъде отложено гласуването на обсъждания вариант за Брекзит, съобщи Би Би Си.

Секретарят на общините Джеймс Брокеншир заяви, че вместо това може да има повече необвързващи гласове по алтернативите на Brexit.

Премиерът на Великобритания трябва да постигне споразумение с ЕС, прието от депутатите до 29 март, за да се избегне безразборна Brexit.

Тереза Мей ще помоли депутатите за повече време, за да получат промени в сделката в преговорите с Брюксел, но лейбъристите я обвиниха, че "цинично" тича по часовника.

Брекзит без сделка може да доведе до референдум за обединение на Ирландия

Брекзит без сделка може да доведе до референдум за обединение на Ирландия

"Ново 20"

Мей трябва да докладва пред Камарата на общините тази седмица, след като се опита да убеди лидерите от ЕС да направят промени в последния момент по споразумението за раздялата между Лондон и Брюксел.

Запознати твърдят, че Мей е готова да предложи на парламента нов вот за Брекзит, ако нейният план с новите промени не е готов до края на февруари.

Документът предлага собствен план за Brexit, който ще включва Обединеното кралство да остане в митнически съюз с ЕС, което според тях може да получи подкрепата на мнозинството от депутатите.

България е без посланик в Лондон седмици преди очаквания Брекзит

България е без посланик в Лондон седмици преди очаквания Брекзит

Досегашният ни дипломат Константин Димитров си е тръгнал, няма нова номинация