Около 21:40 ч. тази вечер шейната на Дядо Коледа навлезе във въздушното пространство на България.

И през тази година Северноамериканското военновъздушно-космическо командване NORAD отново следи движението на Дядо Коледа над света, докато той спира с елените си пред всеки дом, за да остави подаръци.

През коледната нощ той владее пространство-времето и може да удължава всеки миг дотолкова, че в часовете до сутринта да посети всеки от милионите домове, където го очакват. Така успява да оставя подаръци в 390 хиляди домове всяка минута, което прави над 6000 в секунда.

Всеки, който е съпричастен към колединя дух, може да проследи пътя на шейната на Дядо Коледа на сайта на NORAD.  Правят го милиони хора от над 200 държави.

Традицията NORAD да следи шейната на Дядо Коледа датира от 1955 г. Тогава магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на "Северния полюс" при публикуването на реклама във вестник. Оказва се, че сгрешеният номер е в центъра на въздушното командване. И понеже първият, който се обажда в търсене на "Северния полюс", е малко момиченце, директорът на командния център решава да спаси коледния дух, вместо да разкрие грешката, той уверява момиченцето, че Дядо Коледа е на път. Следва лавина от подобни обаждания и военновъздушните сили заедно с учените от NASA приемат като своя мисия да бдят над безопасното движение на Дядо Коледа.