"Българската страна казва, че прилагателното "македонски" се обсъжда на по-високо ниво, което в превод би означавало, че премиерът Зоран Заев търгува. Не беше ли всичко в главите на ВМРО-вците?

Подкрепа за нашите историци да застанат на истината. Той излъга, докато псуваше най-скъпите си и продаваше, лъже и до днес.

Заев е проблемът, а хората са отговорът". Това написа лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в профила си във Facebook. 

Припомняме, че без резултат приключи единайсетата среща на Съвместната експертна комисия по историческите въпроси между България и Република Северна Македония. Това обяви съпредседателят ѝ от българска страна проф. Ангел Димитров пред БНТ.

Видеоконферентната връзка в два поредни дни изясняваше съдържанието на македонските учебници по история за средновековния и ранния османски период. Срещата се провежда онлайн поради ситуацията с COVID-19. Обсъждаше се и възможното съвместно честване на Гоце Делчев, към чиято националност македонците имат претенции.

И 11-тото заседание на Българо-македонската комисия е без резултат

И 11-тото заседание на Българо-македонската комисия е без резултат

Терминът "македонски" разделя историците ни

Терминът "македонски" разделя историците от София и Скопие. Без съгласие за него, те не могат да подпишат протоколите от предходни срещи. Появява се несъгласие за общ текст, който трябва да бъде предложен на двете правителства за чествания относно цар Самуил - тема, по която вече беше постигнат компромис.

Протест с искане за оставката на Заев беше организиран от ВМРО-ДПМНЕ пред Министерството на правосъдието и тази вечер. Александър Пандов заяви, че живеем в държава, в която като македонци трябва да обясняваме на съседите си, че сма македонци, че предците им говорят македонски, че имат собствена автентична история.

"Ние сме единствената държава, в която този цвят на Заев, заедно с Димитров, сега подсилен с Бучковски, са нашите преговарящи с България. Можете да си представите резултата. Възгледите на Заев, Димитров, Бучковски са ясни на всички. Това са хора, които биха продали всичко по лични причини. Това са хора, чиито възгледи са много по-близки до възгледите на Каракачанов, Захариева, Борисов", каза Пандов.

Димче Арсовски, говорител на ВМРО-ДПМНЕ, каза, че те са се събрали пред Министерството на външните работи, защото трябва да запазят идентичността си, тъй като правителството не се интересува от това.

Заев: В македонските учебници ще пише договореното от смесената комисия

Заев: В македонските учебници ще пише договореното от смесената комисия

Българо-македонската историческа комисия постигнала напредък на днешната среща

"Човек, който няма идентичност, не може да запази идентичността на македонците. Вижте самоличността на Никола Димитров и всичко ще ви стане ясно защо не могат да запазят идентичността на македонския народ. Ето защо ние сме тук, за да запазим своята идентичност, защото на тях не им пука. Всичко, което ги интересува, е столът, бизнесът и нищо друго. Вижте историята на тези политици, които в момента водят преговори с Република България и всичко ще ви стане ясно.

Мицкоски: Горко на Македония с тандема Заев-Бучковски

Мицкоски: Горко на Македония с тандема Заев-Бучковски

Бучковски става специален пратеник на С. Македония за България

Погледнете историята на Зоран Заев и какво престъпление е извършил, човек с такава история не може да защитава историята на Република Македония, така че нито Гоце Делчев, нито Раде Йовчевски Корчагин, нито Питу Гули са важни за тях ", Каза Арсовски.