За пореден път лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски нападна остро премиера на Северна Македония Зоран Заев, предаде МКД.

По думите на опозиционния лидер, правителството вече не е легитимно, а сключените от него договори - с манипулации, без консенсус и срещу интересите на държавата.

Заев не се ползва с общественото доверие, отсече Мицковски.

В изказването той засегна не само преговорите с България, но и кризата, предизвикана от пандемията.

Мицковски: На никаква цена няма да призная, че македонците са българи

Мицковски: На никаква цена няма да призная, че македонците са българи

Само политически аматьор може да постави на дневен ред историческите събития на Балканите

Според него, за страната сега ще е най-добре Заев да подаде оставка и правителството да бъде разследвано от анкетна комисия и прокуратура.

Припомняме, че Мицковски е известен с острия си тон спрямо позицията на България в преговорите със Скопие за еврочленство.

Мицковски заяви, че няма цена, която да го накара да признае, че до 1945 година македонците са били българи и че македонският език е бил български.

Няма цена, която да го накара да признае, че до 1945 година македонците са били българи и че македонският език е бил български, настоя той преди дни.

Заев: Градим диалог, а не конфликт с България

Заев: Градим диалог, а не конфликт с България

Няма да позволим по кулоари и кръчми да се подиграват отново с родината ни

"Само политически аматьор може да постави на дневен ред историческите събития на Балканите, за да може страната да продължи напредъка към Европейския съюз.", заяви той.

Още в началото на октомври България постави условия на Северна Македония, за да получи подкрепата ни за членство в ЕС. Едно от тях е Северна Македония да постигне конкретни резултати именно по темата за важни събития и исторически личности в общата ни история и да прекрати езика на омразата спрямо България.