Комитетът по правни въпроси на Камарата на представителите насрочи първото си заседание за импийчмънт през следващата седмица, предаде Си Ен Ен.

Телевизията отбелязва, че Камарата направи още една стъпка по-близо до импийчмънта на президента Доналд Тръмп.

Тръмп иска Помпео, Пери и Мълвейни да говорят пред Конгерса за импийчмънта

Тръмп иска Помпео, Пери и Мълвейни да говорят пред Конгерса за импийчмънта

А съдия обяснява на Тръмп, че не е монарх - президентът не е толкова сигурен

Комитетът по правни въпроси обяви, че ще проведе изслушване на 4 декември по "конституционните основания за президентския импийчмънт", на който ще има експертна група, която ще даде показания "относно прилагането на конституционната рамка на високите престъпления и провиненията към много сериозните обвинения по отношение на поведението на президента ", разкри източник от демократите.

САЩ са шокирани от голям скандал, който избухна около разговора през юли между американския президент и украинския му колега. Жалбата на неназован американски разузнавач относно съдържанието на разговора в крайна сметка стана причина за началото на процедурата по импийчмънт срещу стопанина на Белия дом.

Адам Шиф с план за импийчмънта на Тръмп

Адам Шиф с план за импийчмънта на Тръмп

Разследването продължава, въпреки събраните доказателства

Според политическите противници на Тръмп той се опита да убеди Зеленски да започне разследване на дейността на сина на бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън в Украйна в замяна на финансова и военна помощ на Киев.

Демократът Байдън е най-вероятният конкурент на Тръмп в предстоящите президентски избори през ноември 2020 г. Следователно, според демократите, Тръмп, оказвайки натиск върху Зеленски, всъщност се е стремял да привлече подкрепата на Киев във вътрешната политическа борба.