Вестниците на Острова работиха до късно вечерта в събота, за да представят ситуацията във Великобритания след поражението на премиера Борис Джонсън в Камарата на общините, пише "Гардиън".

"Обзървър" излезе на главната страница с голяма снимка на демонстрацията на противниците на Брекзит и новината за "унизителното поражение в Камара на общините" на Борис Джонсън. Плановете на Джонсън бяха хвърлени в хаос, след като депутатите блокираха гласуването на постигнатата от него сделка с ЕС и на практика премиерът беше принуден да поиска отлагане на Брекзит, но в същото време и призив към евролидерите да го отхвърлят.

"Мирър" по подобен начин излиза на главната си страница, но със заглавие от една дума: "Унизеният". "Заплашващият Борис беше победен отново", пише вестникът и отбелязва, че депутатите могат да гласуват споразумението в понеделник.

Снимка 448646

Източник: Гардиън

"Сънди таймс" пише: "Борис се бори с "Брекзит саботьорите" с три писма до ЕС. "Използвайки войнствен език", Джонсън "откри нов фронт в битката си за Брекзит". Вестникът допълва, че трите писма са опит за надхитряване на заговор, който той определи като "дълбоко разяждащ".

"Сънди телеграф" пише за отказа на Джонсън да се подпише под писмото с молба до ЕС за отлагане на Брекзит. Изданието цитира думите на Джонсън, че писмото "не е от мен".

Други вестници повече се концентрират върху депутатите в Камарата на общините. "Дейли мейл" излезе със заглавието: "Камарата на глупаците". Публикува снимки с лидера на лейбъристите Джереми Корбин, сър Оливър Летуин, Джон Бъркоу и Филип Хамънд.

Снимка 448645

Източник: Гардиън

"Защо не ни позволяват да излезем?", пише "Сънди експрес" и отбелязва, че парламентът е гласувал, за да блокира сделката на Борис Джонсън за Брекзит.

Снимка 448644

Източник: Гардиън