Прокуратурата на италианския град Генуа включи 20 души и две компании в списъка със заподозрените по делото за падналия магистрален мост "Моранди" в Генуа. При инцидента загинаха 43 души, съобщиха италианските медии.

Трагедията в Генуа можеше да се избегне според транспортния министър на Италия

Трагедията в Генуа можеше да се избегне според транспортния министър на Италия

Поддържащите фирми ще докладват за поддръжката на пътищата

Един от основните пилони и голям отсег от виадукта, който бе построен в Генуа през 1967 г. по проект на архитекта Рикардо Моранди, рухна на 14 август върху складови помещения и железопътна линия. В момента на падането на моста са били над 30 коли. Жертвите са 43 души, 9 души бяха ранени. Над 600 души бяха принудени да напуснат домовете си, които са в близост до виадукта.

Следственото дело за разрушаване на този инфраструктурен обект се води по обвинението за непредумишлено извънредно произшествие и убийство на няколко лица, а така също и нарушение на безопасността на транспорта.

Бенетон загуби $2 милиарда заради срутването на моста в Генуа

Бенетон загуби $2 милиарда заради срутването на моста в Генуа

Акциите на Atlantia SpA се сринаха с 26%

Не се разкриват имената на заподозрените. Има представители на Autostrade per l"Italia, която обслужва част от платените пътища на страната и нейната подизпълнителна компания инженерната компания Spea, а също и служители на министерство на транспорта, специалния орган по надзор за граждански обекти в северните италиански области Лигурия, Пемонт и Валле-д'Аоста.

43 души са загинали при срутването на моста в Генуа
Обновена

43 души са загинали при срутването на моста в Генуа

Издирвателната операция приключи

По-рано бе съобщено, че италианските власти не се доверяват за реконструкция на моста на компанията Autostrade, която, по тяхното мнение носи основната отговорност за неговото падане. Министърът заяви, че загубилите жилищата си ще получат нови домове до ноември.