Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси разкри списъка с имената на сенаторите и конгресмените, които ще служат като прокурори на импийчмънт процеса срещу Доналд Тръмп в Сената, пише "Гардиън".

Прокурорите също са познати като "импийчмънт мениджъри".

В сряда демократите гласуват дали да изпратят обвиненията срещу Тръмп в Сената

В сряда демократите гласуват дали да изпратят обвиненията срещу Тръмп в Сената

Председателят на долната камара Нанси Пелоси не обяви тази сутрин на срещата на демократите кои конгресмени

В екипа влизат седем души: Адам Шиф от Калифорния, Сюзън Лофгрен от Калифорния, Джери Надлър от Ню Йорк, Хакийм Джефрис от Ню Йорк, Силвия Гарсия от Тексас, Вал Демингс от Флорида и Джейсън Кроу от Колорадо.

Днес Камарата на представителите ще гласува за изпращане на обвиненията срещу президента Доналд Тръмп в Сената, където ще се проведе процес за импийчмънт другата седмица.

Пелоси не съжалява за забавянето на импийчмънта, добавя още обвинения

Пелоси не съжалява за забавянето на импийчмънта, добавя още обвинения

Топката е в Сената, каза лидерът на Камарата на представителите

Докато обявяваше прокурорите, Пелоси защити решението си да забави изпращането на обвиненията в Сената с месец.

"Времето е нашият приятел във всичко това", отговори тя.

Пелоси съобщи, че Шиф ще бъде водещият прокурор. Топ демократът каза още, че това ще е третото импийчмънт изслушване за Лофгрен, която е била съветник по време на импийчмънта срещу бившия президент Ричард Никсън.

Гласуването ще се състои точно четири седмици след прокараните от камарата два члена за импийчмънт на Тръмп. Американският лидер е обвиняван в злоупотреба с власт, свързано с оказване на натиск върху украинското правителство да разследва политически опоненти. Другото обвинение е за възпрепятстване на Конгреса по време на разследване на демократите.

Пелоси задържа обвиненията и не ги предава на Сената в опит да окаже натиск върху лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл да се съгласи на условия за провеждане на процеса, включително дали да бъдат призовани свидетели. Към момента Макконъл отказва, като подчертава, че всяко решение за разпитване на свидетели трябва да бъде взето, след като двете страни изразят аргументите си на процеса.

Вчера Макконъл обяви, че процесът в Сената ще започне най-вероятно другата седмица във вторник.