Най-малко трима души са отговорни за изнасилването и убийството на 8-годишната Зайнаб в източната провинция на Пакистан Пенджаб. Това е заключението на разследващи, предадоха световните информационни агенции. 

По-рано бе разпространен портрет на предполагаемия извършител. Предполага се, че замесените са хора, минавали често в района, където детето е живеело. Установени са телефонни номера и проведени разговори. 

По-рано детето изчезна на път за училище, а тялото му бе открито в купчина боклук. На траурната церемония се събраха хиляди, а бащата се закани, че ще погребе детето си след като убийците му бъдат заловени.

Загинали и ранени при протест след изнасилване и убийство на дете в Пакистан

Загинали и ранени при протест след изнасилване и убийство на дете в Пакистан

Поредната жертва за последните месеци в провинцията Пенджаб

Припомняме, че случаят доведе до кървави протести, тъй като момиченцето е поредна жертва в тази част на страната. След редица отвличания и насилия срещу местни момичета, хората поискаха полицейски оставки и наказания за насилниците. Социалните мрежи също са залети с призиви за справедливост.

Хаштагът #JusticeforZainab бе поет от разгневени хора от цял свят, които настояват за мерки за защита на децата и жените от насилие.  

За последните 2 години най-малко 11 непълнолетни момичета в Пенджаб са били изнасилени. По случаите са били арестувани около 300 души. За 11 от тях има данни за участие и в предишни подобни престъпления. ДНК на един тях съвпадала с 6 от пробите, взети от жертвите.