Най-малко двама души са загинали, а десетки други са били ранени при протест в Пакистан, предадоха световните информационни агенции.

Демонстранти са нападнали полицейски участък, коли са били замеряни с камъни. 

Демонстрацията е била организирана в източната провинция Пенджаб. 

Стотици разгневени пакистанци се участваха в демонстрацията след като дете бе изнасилено и убито. Момиченцето, Зайнаб Ансари, е било 8-годишно. То изчезнало на път за училище по-рано тази седмица и по-късно тялото й е било открито захвърлено в купчина боклук. 

Тя е поредната жертва за последните месеци в региона. Тече разследване, което търси и връзка между случаите. Разпространена от полицията бе и рисунка на предполагаемия нападател на Зайнаб. 

Хиляди се събраха на погребението й. Провела се е само траурна церемония, тъй като бащата е заявил, че детето няма да бъде погребано, докато убийците му не бъдат заловени. 

Духовното лице, ръководило ритуала, е призовало за смяна на полицейски шеф, за да бъдат защитени момичетата от посегателства. 

Социалните мрежи бяха засипани с призиви към полицията да положи усилия за бързото залавяне на виновните, както и настоявания за най-сурови наказания. Хората са гневни на органите на реда, че са допуснали момичета да бъдат отвличани, насилвани и убивани.