Ден след като получихме уверението на гръцкия посланик, че фермерите в страната му вероятно няма да блокират границата, няколко от митническите пунктове все пак са затворени за камиони.

Посланикът на Гърция увери, че засега няма да има блокада на границата
Обновена

Посланикът на Гърция увери, че засега няма да има блокада на границата

Бъчварова за всеки случай провери как може да се действа при барикада

Причината за това е обилният снеговалеж, който принуди гръцките власти да спрат трафика на тежкотоварни машини.

Първо в "Гранична полиция" постъпи информация от гръцките власти, че поради силен снеговалеж пътищата за Серес, Килкис, Солун и Драма са затворени за товарни автомобили.

Превозвачите не се разколебават за контраблокадата

Превозвачите не се разколебават за контраблокадата

Няма да пуснат и килограм гръцка стока през границата

Българската страна - ГКПП - Кулата, работи в нормален режим и всички превозни средства се пропускат. Преминавайки на гръцка територия обаче, камионите биват спирани до почистване на пътищата.

Все още няма информация кога ще бъде възстановен нормалният режим.

Малко по-късно се появи информация и че камиони не се допускат на гръцка територия и през ГКПП-Илинден. Причина за въведените ограничения отново е обилният снеговалеж в южната ни съседка

Около 10.00 ч. в "Гранична полиция" постъпи допълнителна информация от гръцките гранични власти, че преустановяват пропускането на камиони и през ГКПП- Промахон. Два часа по-късно ситуацията беше овладяна и българската страна получи съобщение, че вече е възстановено движението на товарните возила през пункта.  

По същата причина - обилен снеговалеж, няма да бъдат допускани товарни автомобили през ГКПП-Ексохи, който е съпределен на ГКПП-Илинден. Леките автомобили, преминаващи оттам, ще бъдат допускани само с вериги.