Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов не се очаква да се завърне във Вашингтон в близко бъдеще, коментира участник в съвместно заседание на комитетите на Съвета на федерацията, на което Антонов е поканен, съобщава ТАСС.

По-рано, Антонов заяви пред журналисти, че е рано да се говори за датата на завръщането му в САЩ, консултациите продължават. Според него ще е необходимо допълнително време за завършването им в руските отдели и структури.

Той добави, че Москва се нуждае от добри и прагматични отношения Русия-САЩ толкова, колкото и Вашингтон. "Ние няма да тичаме след никого. Ако САЩ искат да поддържат нормални отношения с Русия - отговорът от нас винаги ще бъде положителен".

Руският посланик в САЩ: Ще стоя в Москва, колкото е необходимо

Руският посланик в САЩ: Ще стоя в Москва, колкото е необходимо

Напрежение между Белия дом и Кремъл

"Но в същото време, подчертавам, нямаме време за колебания. Двама постоянни членове на Съветът за сигурност, две велики сили, притежаващи 90% от ядрените оръжия - трябва да говорим, да мислим за съдбата на мира и сигурността", подчерта Антонов.

Антонов е поканен за консултации в руската столица след интервю на американския президент Джо Байдън, в което той заяви, че руското ръководство ще трябва да "плати цената" във връзка с опитите на Москва за намеса в американските избори.

Освен това Байдън отговори утвърдително на въпрос дали смята руския президент Владимир Путин за убиец. Посланикът е в Москва от 21 март, вече е провел няколко срещи, включително в руското външно министерство и Държавната дума.

В сряда посланикът се срещна с членове на комитетите на Съвета на федерацията по международни въпроси, отбрана и сигурност. "Обсъдихме сегашното състояние на руско-американските отношения, опитахме се да дадем задълбочен анализ на причините, поради които днес сме в дълбока криза в отношенията със САЩ", обяснява Антонов.

Путин в отговор пожела на Байдън много здраве - без ирония и шеги

Путин в отговор пожела на Байдън много здраве - без ирония и шеги

Сред политическата върхушка на САЩ имало много честни и почтени хора