Не искаме война, но няма да позволим Иран да се сдобие с атомни оръжия. Този коментар направи премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, който прие министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в Йерусалим, пише "Таймс ъв Израел".

Както знаете, американско-израелското военно партньорство продължава да се разширява и нашето сътрудничество е важно за справяне с много заплахи пред САЩ и Израел, каза той на пресконференция.

Иран обвини Израел за Натанз, обеща да отмъсти на ционистите

Иран обвини Израел за Натанз, обеща да отмъсти на ционистите

Ционистите искат да си отмъстят на иранския народ

В Близкия изток няма по-голяма и сериозна заплаха от фанатичния режим в Иран, предупреди той и наблегна конкретно върху стремежа на Ислямската република да се сдобие с атомни оръжия, въоръжаването на терористични групи и призивите за унищожение на еврейската държава.

"Господин секретар, и двамата познаваме ужасите на войната. И двамата разбираме важността да се предотвратява война. И двамата сме съгласни, че Иран никога не трябва да притежава ядрени оръжия. Моята политика като премиер на Израел е ясна - никога няма да позволя на Иран да се сдобие с ядрени способности, за да изпълни геноцидната си цел за елиминиране на Израел. И Израел ще продължи да се защитава от агресията и тероризма на Иран", закани се израелският лидер.

Случилото се в Натанз не се отразява добре върху ядрените преговори, предупреди Берлин

Случилото се в Натанз не се отразява добре върху ядрените преговори, предупреди Берлин

Това, което чуваме да излиза от Техеран в момента, не е положителен принос, особено развитието в Натанз

Нетаняху направи коментарите след информацията, че ядреният завод на Иран в Натанз е бил подложен на кибератака. Техеран обвинява Израел.

От своя страна военният министър на САЩ заяви, че е решил да посети Израел, за да изрази желанието си за провеждане на консултации с Израел за споделените предизвикателства в региона.

Той потвърди подкрепата на администрацията на Джо Байдън за сигурността на Израел и запазване военното си превъзходство в региона.

Иран подозира терористичен акт зад аварията в ядрения завод в Натанз

Иран подозира терористичен акт зад аварията в ядрения завод в Натанз

Това бил опит на враговете на Иран да спрат ядрения напредък на страната

В коментарите си той не спомена конкретно Иран.

Междувременно директорът на Иранската организация за атомна енергия Али Акбар Салехи заяви, че са предприели действия за осигуряване на захранване в завода в Натанз. Той подчерта, че саботажът не е спрял обогатяването на уран.