Като политически отхвърли обвиненията в корупция израелският премиер Бенямин Нетяняху, съобщиха местни медии. 

Според него, левицата е инициатор на преследването срещу него. "Те знаят, че не могат да ме победят", убеден е той. 

Всичко срещу мен е лъжа, цялата къща от карти ще се срине, каза той. 

Нетаняху се похвали с отличната си вътрешна и външна политика. Имаме най-силния Израел от десетилетия, левицата знае, че няма да ме победи на изборите, убеден е премиерът. 

В изказването си той не пропусна и срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва. Двамата са обсъждали сигурността и сътрудничеството срещу тероризма. 

Повдигат обвинения срещу Нетаняху за корупция, отива на съд

Повдигат обвинения срещу Нетаняху за корупция, отива на съд

"Бомба" в израелската политика няколко седмици преди изборите

Припомняме, че главният прокурор на еврейската държава Авихай Манделблит реши да повдигне обвинения за корупционни престъпления срещу премиера Бенямин Нетаняху в три отделни дела срещу него, включително за подкуп в мащабното корупционно разследване "Безек".

Решението бележи първия път в историята на Израел, в който действащ министър-председател е с повдигнати обвинения за престъпления, и хвърля тежка сянка върху предизборната кампания за преизбирането на Нетаняху.

Делото срещу съпругата на израелския премиер Сара в аферата "Безек" беше прекратено.

Върховният съд на Израел отхвърли жалба на "Ликуд" за блокиране на съобщението за повдигането на обвиненията. Юрисконсултът на партията Ави Хеливи нарече публичното разкриване на обвиненията "безпрецедентна намеса" в предстоящите избори.

Последните събития драстично разтърсват политиката в Израел по-малко от шест седмици преди парламентарните избори.

Генералът, който иска да седне в стола на Нетаняху

Генералът, който иска да седне в стола на Нетаняху

Началникът на Генералния щаб на Израел Бени Ганц влиза в битка на територия, която не познава - политиката. Какъв ще е резултатът от сблъсъка Бени - Биби се пита Мартин Табаков