4751 нови случая на заразени с коронавирус за ден в Германия, показват новите данни на институт "Роберт Кох", цитирани от "Ройтерс".

Институтът получава данните от регионалните правителства. Тъй като се предават чрез официални процедури, изнесените от "Роберт Кох" данни понякога закъсяняват.

Коронавирус: Самоуби се финансовият министър на провинция в Германия

Коронавирус: Самоуби се финансовият министър на провинция в Германия

Бил дълбоко притеснен как ще се справи с икономическия спад

Южната провинция Бавария, където се появи първият случай в Германия, е най-засегнатата. Там има 13 989 случая.

Общо в Германия случаите се увеличиха до 57 298.

Починалите в Германия са се увеличили с 66 от неделя до 455.

Голям ръст на жертвите и заразените от новия коронавирус в Германия

Голям ръст на жертвите и заразените от новия коронавирус в Германия

Вече 399 са жертвите на коронавируса

Данните на Университет "Джон Хопкинс" за Германия показват 62 345 заразени и 541 починали.

Като причини за ниската смъртност в Германия за разлика от другите държави се посочват мащабно тестване за коронавирус и капацитетът на здравната грижа. Страната има повече болнични легла от Франция, Италия и Великобритания.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 638 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 30 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 724 000 случая и над 34 000 починали в 177 държави, възстановили са се над 150 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".