Новото правителство на Гърция с 12 ключови приоритета, пише "Катимерини".

Премиерът Кириакос Мицотакис изрази увереност във възможностите на правителството на консерваторите. Той посочи задачите на новия кабинет.

"Ние спечелихме битката на идеи с нашата политическа програма за по-добра Гърция. Сега е време да обединим всички гърци зад обща визия", обяви Мицотакис на първото заседание на кабинета, след като "Нова демокрация" спечели предсрочните избори в неделя.

Кириакос Мицотакис положи клетва като премиер на Гърция

Кириакос Мицотакис положи клетва като премиер на Гърция

Силно послание за промяна в Гърция

"От днес ние демонстрираме на практика, че сме готови. Работата вече започна. Ние бяхме призовани да спечелим трудна и асиметрична война, която не е печелена от нито едно правителство - това е да се промени моделът на управление", каза той.

По време на изявлението си Мицотакис очерта 12 ключови приоритета пред новия кабинет, които са част от плана за действие на гръцкото правителство, включително постигане на силен икономически растеж с повече инвестиции и по-добри работни места; увеличаване стойността на недвижимите имоти; укрепване на сигурността; засилване на социалната солидарност; подобряване на образователните и здравни стандарти; актуализиране на трудовите отношения; защита на околната среда; подмладяване на средната класа в Гърция и облекчаване на бюрокрацията чрез цифрови технологии.

"Нова демокрация" печели изборите, Мицотакис е новият гръцки премиер

"Нова демокрация" печели изборите, Мицотакис е новият гръцки премиер

СИРИЗА се представи по-добре от очакваното

Мицотакис разкри, че първият законопроект, отнасящ се до управлението на страната, ще бъде внесен в парламента на 24 юли, а вторият законопроект за намаляване на данъците се очаква седмица по-късно.