На историческата среща на президента на САЩ Доналд Тръмп с лидера на КНДР Ким Чен-ун не липсваха и пикантни моменти.

Американският лидер показа "Звяра" на вожда на КНДР. Ким разгледа интериора на президентската лимузина, която е на стойност 1,6 милиона долара. Незаплануваната предварително кратка разходка до бронирания автомобил се проведе след работния обяд.

КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, обяви Тръмп
Обновена

КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, обяви Тръмп

Санкциите остават на този етап

Младият лидер на тоталитарната държава се усмихваше, докато разглеждаше автомобила, който е защитен срещу атаки с бойни оръжия и дори с химически оръжия.

Ким е много умен и са създали много специална връзка, коментира Тръмп

Ким е много умен и са създали много специална връзка, коментира Тръмп

Решихме да оставим миналото зад себе си, светът ще види важна промяна, допълва Ким Чен-ун

Интересен епизод от историческата среща беше и краткият коментар на Доналд Тръмп пред журналистите преди да започне работният обяд.

Ким Чен-ун реагира с каменно лице, гледайки подозрително, след като Тръмп се пошегува с журналистите.

Тръмп и Ким с историческо ръкостискане
Обновена

Тръмп и Ким с историческо ръкостискане

Започна срещата в Сингапур

Той шеговито поиска от журналистите да показват лидерите като "симпатични, хубави и слаби".

В друг епизод от срещата, секунди след историческото ръкостискане, Ким Чен-ун направи коментара на деня според някои медии. 

Наясно, че светът в момента гледа към тях и мнозина хора не са очаквали подобно нещо, уловен от камерите Ким Чен-ун заяви в началото на срещата си с Доналд Тръмп, че "много хора по света ще си помислят, че това е фантастична сцена от научнофантастичен филм". След това двамата лидери разговаряха насаме в продължение на 41 минути.

Севернокорейският лидер отказа да използва за подписването на документите писалката, предоставена от сингапурските домакини на срещата му с президента на САЩ. Вместо нея той взе подадената от сестра му Ким Йо-чен.

Сингапурският вестник "Стрейт таймс" публикува видео с агресивния подход на Доналд Тръмп при ръкостискане със световни лидери, включително и с лидера на КНДР.