Добри новини от Южна Корея. Няма починали от коронавирус за последните 24 часа и за пореден ден новозаразените са под 10, съобщава "Йонхап".

Но властите отново призоваха гражданите да спазват мерките за социална дистанция. Страната също реши от следващата седмица нарушителите на самоизолацията да носят електронни гривни.

Южна Корея отчете най-голямото забавяне на икономиката си от 2008 г.

Южна Корея отчете най-голямото забавяне на икономиката си от 2008 г.

Южна Корея е отчела още един ден с под 10 заразени с коронавирус за ден.

Страната добави още шест нови случая с Covid-19, с които общо достигат 10 708, обявиха от Корейските центрове за превенция и контрол на заболяванията.

В неделя за първи път от два месеца Южна Корея регистрира под 10 заразени с коронавирус, когато съобщи за 8 случая. На следващия ден беше потвърдено за 13 случая, във вторник - 9, сряда -15 и в четвъртък - 8.

Това е огромен спад от пика на 29 февруари, когато имаше 909 нови случая. Република Корея потвърди първия заразен с коронавирус на 20 януари.

Починалите от репсираторното заболяване остават 240 без промяна, съобщиха властите. За първи път от месец в държавата няма починал от коронавирус. Средната смъртност е 2,24%. При хората на възраст над 80 г. е 23,5 на сто.

В Южна Корея има повторно заразени с коронавирус, но вероятно не го разпространяват

В Южна Корея има повторно заразени с коронавирус, но вероятно не го разпространяват

Тя добави, че тези пациенти най-вероятно не заразяват други хора с новия коронавирус

Правителството обяви по-рано, че нарушителите на карантината ще носят електронни гривни, след като през последните седмици зачестиха нарушенията. От понеделник нарушителите, ако бъде получено разрешение, ще носят гривни за две седмици. Разрешението е необходимо, тъй като няма правно основание за принуждаване на хората да я носят. Ако нарушители на карантината откажат да носят устройството, те ще бъдат прехвърлени на специални места, където ще са под карантина.

Общо 46 300 са до момента под карантина.

Внесените от чужбина случаи достигнаха 1021.

Добри новини от Южна Корея

Добри новини от Южна Корея

Едва 8 нови заразени

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,5 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 178 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,7 млн. случая и над 190 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 744 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".