Македонският вътрешен министър Оливер Спасовски е готов да поеме поста министър-председател на служебното  правителство на страната, предаде "Канал 5".

Избори в Северна Македония на 12 април

Избори в Северна Македония на 12 април

Това стана ясно след края на лидерската среща при президента Пендаровски

Това е преходно правителство, което трябва да осигури организацията на изборите. Същевременно обаче трябва да продължим силно в работата и реализацията на проектите, а не да забавяме реформите в страната, да постигнем националните интереси, каза Спасовски.

Той каза, че ще представи всички приоритети, които стоят пред правителството, когато се сформира то.

Спасовски е категоричен, че е способен да изпълнява тази отговорна функция, точно както, когато беше министър на вътрешните работи.

Със същата динамика, със същата отдаденост да работя за интересите на гражданите, както през последните години съм работил за МВР, каза той.

Зоран Заев поиска предсрочни парламентарни избори
Обновена

Зоран Заев поиска предсрочни парламентарни избори

След отказа на ЕС да започне преговори със Скопие за присъединяване към Общността

Припоняме, че предсрочните парламентарни избори в Северна Македония ще се проведат на 12 април следващата година. Това съобщи през октомври премиерът Зоран Заев.

Предстои да се избере служебно правителство. То ще поеме властта от 3 януари.

Това стана ясно след края на лидерската среща, свикана от президента Стево Пендаровски след решението на ЕС за еврочленството на страната и искането на Заев за предсрочен вот.

Заев поиска бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори след отказа на ЕС да започне преговори със Скопие за присъединяване към Общността.

Според Заев, решението на ЕС е историческа грешка.