Последните дни от администрацията на Тръмп са помрачени от още скандали във формата на безредици в Капитолия, забрана в "Туитър" и импийчмънт. Сега "Вашингтон пост" добави още една: затворени тоалетни, пише "Гардиън".

В подробен материал на една от топ разследващите медии в САЩ са разказва как агенти от "Сикрет сървис", които охраняват Джаред Къшнър и Иванка Тръмп, нямат достъп до тоалетна.

Иванка Тръмп може да влезе в политиката

Иванка Тръмп може да влезе в политиката

Слухове за бъдещето на президентската дъщеря

Според вестника дъщерята на президента и Къшнър, зет и висш съветник на Доналд Тръмп, не разрешават на мъжете и жените от "Сикрет сървис" да използват тоалетните им в имението им във Вашингтон.

Инструктирани да не използват нито една от шестте тоалетни в къщата на двойката, агентите от "Сикрет сървис", които охраняват дъщерята на президента Тръмп и Джаред Къшнър, в продължение на месеци търсели достъпна тоалетна, която да използват по време на работа, пише вестникът, позовавайки се на съседи и източник от службите.

Тръмп обмислял дъщеря си Иванка за вицепрезидент през 2016-а

Тръмп обмислял дъщеря си Иванка за вицепрезидент през 2016-а

Това твърди бивш приближен на Тръмп

За първи път чувам агенти от "Сикрет сървис" да стигат до крайности в намирането на тоалетна, коментира източникът.

Отчаяните агенти са били принудени да прибягват до мобилна тоалетна, както и до тоалетните в домовете на бившия президент Барак Обама и вицепрезидента Майк Пенс.

Решението на проблема не е евтино. От 2017 г., пише "Вашингтон пост", федералното правителство наело за агентите помещение с тоалетна. Данъкоплатците плащат по 3000 долара на месец.

Говорител на Белия дом отрече, че двойката не позволява на агентите да използват тоалетните в имението.

Снимката на Тръмп пред църквата е била идея на Иванка Тръмп

Снимката на Тръмп пред църквата е била идея на Иванка Тръмп

Това разкри в. "Ню Йорк таймс"