Осем войници са убити при нападението срещу военна база в сомалийската столица. Осем войници са убити, а 14 са ранени, след като терорист самоубиец взриви пълна с експлозиви кола на входа на базата в сомалийската столица на 12-а армейска бригадир.

"Аш Шабаб" е създадена в Сомалия през 2004 г. От 2008 г. неговите бойци периодично извършват терористични актове. До 2010 г. групата контролира огромни територии, но през лятото на 2011 г. беше принудена да напусне столицата на Сомалия Могадишу и да премине към партизански тактики срещу правителството на страната.

През февруари 2012 г. един от лидерите на "Аш Шабаб" обяви присъединяването ѝ към терористичната организация "Ал Кайда". Общият брой на "Аш Шабаб", по данни от разузнаването от Мироопазващата мисия на Африканския съюз в Сомалия (AMISOM), е 7000 бойци.

Припомняме за атентата бе съобщено преди 4 дни. Никоя група не е поела отговорност за нито една атаките, но свързаната с "Ал Кайда" групировка "Ал Шабаб" е поемала отговорност за подобни инциденти в Сомалия през годините.