Мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е установила 425 нарушения на режима на примирие в Донбас в рамките на денонощие, съобщи агенция Укринформ.

В Донецка област са регистрирани 408 нарушения, включително 32 взрива, се казва доклад на ОССЕ, публикуван на 31 юли. Повечето от тези събития са станали източно от разделителната линия, на територия, контролирана от сепаратистите.

В Луганска област са установени 17 нарушения, сред които 7 взрива с неустановен произход. Повечето от тях са станали северно и западно от линията, на територия, контролирана от украинското правителство.

За предходния период са в Донбас са отчетени 173 нарушения на режима на тишина.

Украйна пред ОССЕ: Окупаторите в Донбас нарушиха предишното примирие 4226 пъти

Украйна пред ОССЕ: Окупаторите в Донбас нарушиха предишното примирие 4226 пъти

Стрелба срещу населени места...

Припомняме, бившият заместник-министър по въпросите на временно окупираните територии на Украйна Юрий Гримчак заяви, че Украйна трябва да се подготви за силово освобождение на територията на Донбас след парламентарните избори в Русия.

По думите му намерението на Москва да включи живеещите в Донбас руснаци в изборите за руската Държавна дума говори, че Кремъл планира да присъедини окупираните територии към Русия.

Междувременно руските президент Владимир Путин написа статия, в която заяви, че "на Киев не му е нужен Донбас".