Високопоставен руски депутат заяви, че оставката на съветника на Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин подсказва, че президентът на САЩ е избутан в ъгъла или администрацията му е "заразена" от антируските настроения, съобщава Ройтерс.

Майкъл Флин подаде оставка като съветник на Тръмп

Майкъл Флин подаде оставка като съветник на Тръмп

Заради контактите му с руския посланик...

Припомняме, Флин подаде оставка в понеделник вечерта след разкрития, че е обсъдил американските санкции срещу Русия с руския посланик в САЩ преди Тръмп да влезе в Белия дом и е подвел вицепрезидента Майк Пенс за разговорите.

"Или Тръмп не е спечелил принадлежащата независимост и последователно е бил избутан в ъгъла не безуспешно, или русофобията вече е заразила новата администрация от върха до дъното", каза Константин Косачев, цитиран от РИА "Новости".

Косачев оглавява Комисията за международни отношения към горната камара на парламента на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "не е наша работа" оставката на Флин.

Това е вътрешен въпрос на американците, на администрацията на президента Тръмп, това не е наша работа, каза той.

Междувременно председателят на Комисията за разузнаване към Камарата на представителите на САЩ иска ФБР да изготви оценка за последното изтичане на информация в медиите, която разкрива чувствителни дискусии, свързани с представители от Белия дом.

Девин Нунес заяви пред "Фокс нюз", че "ние ще очертаем всичките си тревоги през следващите 60 дни".

Възнамерявам да помоля ФБР да изготви оценка, за да ни кажат какво се случва, тъй като ние не можем да продължаваме с това изтичане на информация от правителството, поясни той.

Изтичането на информация е свързано с подробности от телефонните разговори между Тръмп и лидерите на Австралия и Мексико, също така от разузнавателната общност във връзка с разследване дали Русия се е намесила в президентските избори в САЩ, както и за разговорите между Флин и руския посланик в САЩ.