Организацията за забрана на химическото оръжие ОЗХО води диалог с Москва за посещение в Русия, за да разследва инцидента с Алексей Навални, заяви в петък ръководителят на ОЗХО Фернандо Ариас на заседание на Съвета за сигурност на ООН, съобщава ТАСС.

Въпреки че темата на срещата е унищожаването на сирийското химическо оръжие, Ариас се обърна към ситуацията около Навални. Той потвърди информацията, че в кръвта на Навални са открити токсични вещества.

"Секретариатът все още очаква елементи от Руската федерация за изпращане на техническа мисия в Русия, подобна на тази, изпратена в Германия", обяснява Ариас.

"Секретариатът работи, за да удовлетвори искането на руската страна да изпрати специалистите на организацията, точно както прави в работата с други страни", допълва той. Искането на Русия за посещение на представителите на ОЗХО е от началото на октомври.

Навални продължава да се възстановява в Германия следЗападни правителства заключиха, че Навални е отровен с новичок. ЕС наложи санкции на шестима души, заподозрени за нападението срещу опозиционера.

Кремъл мълчи, че Путин и Меркел са обсъдили Навални

Кремъл мълчи, че Путин и Меркел са обсъдили Навални

Те също са разговаряли за Нагорни Карабах и Украйна