Палежите и плячкосванията в Лондон продължават. В най-опустошителната нощ досега отделни райони в британската столица горяха по време на третото денонощие на безредици. Ескалиращата криза принуди премиера Дейвид Камерън да съкрати почивката си в Италия.

Безредиците обхванаха също Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Бристол.

Масовите сблъсъци, които обхванаха централните райони на Лондон, се прехвърлиха и в източната част на британската столица. Сцени на насилие, напомнящи на военни зони, можеха да се видят в източната и южната част на Лондон, след като хиляди хулигани излязоха по улиците, за да плячкосват, да ограбват, да палят и да атакуват полицията.

Жителите на някои части на Лондон бяха евакуирани малко след полунощ.

В столицата са арестувани 239 души. На 45 от тях са повдигнати обвинения.
В Бирмингам са арестувани около 100 души.

Североизточният район Хакни стана арена на ожесточени стълкновения между полицията и групи маскирани младежи.

През нощта върлуващите младежи разбиха витрини на магазини и ограбиха намиращите се в тях стоки.
Има много опожарени коли, магазини и сгради.

Мобилизираните над 1700 полицейските служители не могат да се справят и бяха принудени да отстъпят пред агресивната тълпа, която хвърля срещу тях столове, кофи за боклук и камъни.

Представител на лондонската полиция призова семействата, живеещи в районите на сблъсъците, да не позволяват на децата си да излизат на улицата.

Безредиците в Лондон започнаха с протестната акция на 6 август, на която няколкостотин души се събраха да протестират заради смъртта на 29-годишния Марка Дагън, застрелян от полицай на 4 август.

През уикенда протестите бяха локализирани в централните райони на Лондон.