Пандемията от коронавирус може да предизвика световна икономическа криза и да затвори до 25 милиона работни места по света, ако правителствата не предприемат действия в защита на работниците.

Това предупреди Международната организация на труда, цитирана от "Ройтерс".

"Ако видим координиран политически отговор на международно ниво, както се случи по време на световната финансова криза през 2008-2009 г., тогава ударът върху безработицата по света може да бъде значително по-малък", отбелязват от организацията.

Международната организация на труда призова за незабавни, мащабни и координирани мерки за защита на работниците, стимулиране на икономиката и подкрепа на пазара на труда и доходите.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 200 000 случая и повече от 8000 починали в 155 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".